Didem; Irrational but predictable by Dan Arıely
Blending common phenomena and subtle experiments with groundbreaking analyses, Ariely shows how expectations, emotions, social norms and seemingly irrational forces of the unseen are distorting our reasoning skills. It would be dangerous for us to rely on conventional economics theories when planning personal, national and global policies. Mistakes we make as individual or institutional are never random, and when they come together, they can create an impact on the market with destructive consequences. The results of these systematic and predictable errors are explained for the first time under the light of the current global economic crisis.
Print article | This entry was posted by Didem on 20/02/2018 at 10:21 PM, and is filed under economi, UNİCEF, UNESCO, UN (UNİTED NATIONS), UNWATER, UNWOMEN, UNAİDS, UNDP, FAO, UNFPA, UNHCR, UNİCEF USA, WFP, WWF, WHO, WORLDBANK, GREENPEACE, LÖSEV, SAVE THE CHİLDREN, SAVE THE CHILDREN USA,TEMA VAKFI,. Follow any responses to this post through RSS 2.0. Yorum ve Ping'e kapalıdır. |
Yorumlar kapalıdır.
yaklaşık 10 yıl önce
New York Times ve Wall Street Journal listelerinde uzun süre birinci sırada yer alan Akıldışı Ama Öngörülebilirin gözden geçirilmiş ve genişletilmiş bu baskısında, Duke Üniversitesi öğretim üyelerinden davranışsal iktisatçı Dan Ariely, hem mevcut ekonomik krizin temel nedenlerinden bazılarını hem de kararlarımızı şekillendiren gizli kuvvetleri araştırıyor.
yaklaşık 10 yıl önce
Kitabın dikkatimi çekti. Başlığı enterasan geldi. Akıldışı ama öngürülebilir.
yaklaşık 10 yıl önce
Dan Ariely ikinci bomba kitabı Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst Gerçek)
yaklaşık 10 yıl önce
Dan Ariely bir numaralı yazarım.
yaklaşık 9 yıl önce
Bireysel ya da kurumsal olarak yaptığımız hatalar hiçbir zaman rasgele değildir ve bir araya geldiklerinde piyasada yıkıcı sonuçları olan bir etki oluşturabilirler.
yaklaşık 9 yıl önce
Para hakkında nasıl düşünüyoruz?
Bankerlerin ekonomiyi gözden kaçırmasının nedeni neydi?
İnsanların bankalara aşırı borçlanmasının nedeni neydi?
Kararlarımızı yönlendiren akıldışı kuvvetler nelerdir?
Kendimizi ekonomik çıkmazlardan nasıl kurtarabiliriz?